11-02-13

Mijn slaapplaats en school

Hallo allemaal,

Ik heb eindelijk even tijd om jullie te vertellen wat ik de eerste week heb gedaan. Ik heb hier een klein, maar gezellig appartementje dat ik deel met 3 andere meisjes. 

P1050752.JPG

Wat vinden jullie ervan? We wonen hier wel leuk omdat we met een heleboel studenten samen in een appartementencomplex zitten. Ik ben ook al naar mijn school in Camps Bay geweest. Ik wil jullie niet jaloers maken, maar kijk eens naar dat uitzicht :) Ik wou dat ik dit uitzicht terug kon meenemen naar België.

P1050771.JPG    P1050780.JPG

Ik heb deze week enkel nog maar geobserveerd in de klassen, maar het gaat er toch wel iets anders aan toe dan bij ons. Camps Bay High school begint elke dag op een ander uur. Maar meestal is dat wel rond 08.00u. De klassen zijn opgedeeld in verschillende groepen. Zo is er een blauw, een rood, een groen,... huis. Dit doen ze zodat de leerlingen sporttornooien kunnen organiseren en het tegen elkaar kunnen opnemen. 

Aan het begin van elke dag, komt elk huis samen om nog even de belangrijkste zaken van die dag te bespreken. Ook als er ergens problemen zijn, kunnen ze dit dan aan hun leerkrachten vertellen. Nadien kunnen ze naar de les gaan. Op maandag en dinsdag duren de lessen 40 minuten en de andere dagen duren de lessen 45 minuten. Ze hebben elke dag les van 08.00 u. tot en met 14.40u. Ze hebben dus iets sneller gedaan dan jullie, maar ze hebben woensdag wel geen halve dag vrij. Na de lessen doen alle leerlingen aan sport of helpen ze bij een ander project (zoals een musical,...). 

De leerlingen hebben ook maar 2 pauzes van een half uurtje. Wat wel heel speciaal is hier, is dat de leerlingen nooit hetzelfce uurrooster hebben. Zo hebben ze nooit eenzelfde maandag of dinsdag enz. Ze zijn ook heel flexibel in hun lesuren. Zo hebben de leerlingen vandaag een heel groot en belangrijk atletiek tornooi tegen een andere school, waardoor hun lessen allemaal ingekort worden of er lessen verschoven worden. 

Zo dit is zo een beetje wat ik deze week al te weten ben gekomen. Zondag probeer ik nog iets te laten weten over het verloop van deze week en wat ik allemaal bezocht heb.

Groetjes

Claire

10-01-13

Hallo allemaal

Dag leerlingen van het Regina Pacisinstituut,

Ik ben Claire en ik ben studente aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Ik studeer om later ook les te kunnen geven in het middelbaar onderwijs. Omdat dit mijn laatste jaar is als student, krijg ik de kans om in het buitenland stage te lopen. Dit doe ik in Zuid-Afrika :) Leuk hé :) Ik zal ook in een school les geven en ik dacht dat het misschien een leuk idee was om wat informatie naar elkaar uit te wisselen. 

Ik heb afgesproken met meneer Hermans dat ik een aantal thema's zal aanhalen, maar natuurlijk is er nog plaats voor jullie om mij naar interesses van jullie te vragen. Wat willen jullie nog allemaal weten? Ik heb al gehoord dat de jongens geïnteresseerd zijn in voetbal. Misschien kan ik dan eens een bezoekje brengen aan een stadion dat tijdens het WK van 2010 in de schijnwerpers stond. Meisjes, zijn er speciale verzoeken van jullie over het land, de cultuur,... Laat de vragen maar komen... Ik kan niet beloven dat ik alles kan beantwoorden, maar zal mijn best doen.

Ik heb nu nog even een aantal examens, maar 1 februari vertrek ik eindelijk. Jullie horen nog van mij.

Groetjes aan iedereen

Claire