24-02-13

Camps Bay High School (CBHS)

Hallo,

Zoals beloofd nog even een berichtje over hoe het hier op school aan toe gaat. De school waar ik werk is inderdaad een iets rijkere school dan andere scholen hier in Kaapstad. Vorig schooljaar (het nieuw schooljaar begint hier in januari) heeft de school in elke klas een beamer geïnstalleerd. Dus nu kan de leerkracht in elke klas de computer gebruiken om powerpoints te tonen enzovoort. De leerlingen mogen hier, met toestemming van de leerkracht, ook hun gsm gebruiken om iets op te zoeken. Maar vanaf volgend jaar wil de school proberen werken met een ipad voor bepaalde vakken. Dus eigenlijk, denk ik, is het op het vlak van technologie niet zo heel anders dan bij ons. Natuurlijk moet je wel onthouden dat de school in het rijkere Camps Bay ligt. 

Wat betreft de vakanties, denk ik dat dat ook een beetje anders ligt hier. Zo begint hun nieuw schooljaar midden januari. Dit komt omdat hun zomervakantie natuurlijk valt als het voor hen zomer is (januari dus). De volgende vakantie zal van 1 april tot en met 7 april lopen. Dus zij krijgen maar een weekje paasvakantie. Zij hebben geen karnavalvakantie gehad, omdat ze nog maar net terug begonnen zijn met de lessen. 

De leerlingen en leerkrachten zien er ongeveer hetzelfde uit als in België. Hoewel het hier Afrika is, is mijn school een heel gemengde school. Zwarte en blanke leerlingen leren hier gewoon samen. De leerkrachten zijn hier wel nog steeds grotendeels blank. Hopelijk veranderd dit wel in de toekomst. Het probleem in Zuid-Afrika is dat er nog steeds een grote kloof bestaat tussen blanken en zwarten. Ik vertel jullie sowieso meer hierover. Deze week ga ik een bezoekje nemen in een township (sloppenwijk) en laat ik jullie de foto's tonen en geef dan een beetje meer uitleg over die kloof tussen arm en rijk in Zuid-Afrika.

Ik zal deze week (hopelijk) ook nog een filmpje posten, waarop je kan zien hoe Camps Bay High School meedoet aan een Harlem Shake.

Hier nog een paar foto's van de school: ik heb ze op dropbox gezet want anders zijn de bestanden te zwaar om hier te uploaden. link: https://www.dropbox.com/sh/xyw4oxzkw3be4l1/FrIBBBcZu1?m

Commentaren

Dag Claire,

Dankjewel voor de foto's, we zijn allemaal jaloers op het uitzicht en het speelterrein. Hebben ze daarbuiten ook nog een speelplaats?
Op foto 8 staat een meisje op de achtergrond die haar twee middelvingers naar ons toont. Heeft dat dezelfde betekenis als hier?
Groetjes,

de leerlingen van BVL

Gepost door: BVL | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.